Als je een verhaaltje voorleest aan een jong kind, dan neemt hij/zij het blindelings aan. Echter, naarmate kinderen wat ouder worden, beginnen ze allerlei vragen te stellen. Daarom zie je ook dat de inhoud van boeken voor oudere kinderen verschilt. Zoek je dus naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan is het handig om te kiezen voor boeken met oorzaken van dingen. De boekjes die je samen met je 5- tot 7-jarig kind leest, zijn nu niet meer alleen bedoeld voor vermaakt. Zo leren kinderen veel door samen met jou informatieve kinderboeken te lezen. Echter, ook gewone verhaalboeken bevatten soms belangrijke levenslessen. Kies dus snel het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar uit.

Beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar van 2020

Je zoekt dus naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Als je weet van welke onderwerpen het desbetreffend kind houdt, dan is het gemakkelijk om een boek uit te kiezen. Denk er maar aan dat sommige kinderen dol zijn op dierenverhalen. Andere kinderen houden juist van fantasieverhalen. Als je het kind iets wil leren, dan kies je voor een boek met een belangrijke levensles. Weet je toch niet waar je naar moet zoeken? Geen probleem. We helpen je namelijk graag. Daarom hebben we een top 5 lijst voor je samengesteld. In deze lijst vind je verschillende soorten boeken. Er zijn fantasieboeken, boeken met levenslessen en er is zelfs een boek met leuke feiten. Iedereen komt dus aan zijn trekken. Aarzel niet en vind hier het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar!

1. De Gorgels

Sommige kinderen (en ook volwassenen) zijn dol op fantasieverhalen. Dergelijke verhalen zorgen er namelijk voor dat je de wereld om je heen even kunt vergeten. Je bent plotseling op een andere plek en misschien zelfs een andere planeet. Ook maak je kennis met allerlei wezens. De GorgelsOm deze reden zijn fantasieboeken zeer populair als ontspanning. Is daarom voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar een fantasieboek? Dan kun je kiezen voor het boek De Gorgels. Dit boek is wellicht voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Het boek is namelijk een spannend fantasieboek over de jongen Melle. Hij wordt midden in de nacht wakker en ziet een vreemd wezentje op de rand van zijn bed zitten.

Het wezentje ziet eruit als een bolletje wol, maar dan met armpjes en beentjes. Ook heeft het wezen 2 harige, puntige oren. Melle wil het wezentje graag beter zien en doet daarom het licht aan. Echter, wanneer hij weer naar de rand van zijn bed kijkt, is het wezentje verdwenen. Op school wordt hij uitgelachen wanneer hij over het wezentje vertelt. Ook zijn vader, de bioloog, gelooft er niets van. Melle’s vader is namelijk van mening dat dergelijke wezentjes niet bestaan. Toch is Melle er zeker van dat hij het wezentje gezien heeft. Uiteindelijk blijkt dat het om een Gorgel gaat met de naam Boba. Kom erachter wat Gorgels precies doen door het boek De Gorgels te lezen.

Eigenschappen van het boek De Gorgels:

2. De Gorgels – De Gorgels en Het Geheim van de Gletsjer

We hebben daarnet het boek over de mysterieuze wezens de Gorgels gerecenseerd. Het kan dat je dat boek reeds hebt gelezen. Vond je het boek leuk? Dan is het geweldig te weten dat dit boek deel uitmaakt van een boekenreeks. Het avontuur gaat dus gewoon verder in een ander boek. De Gorgels - De Gorgels en Het Geheim van de GletsjerIs daarom voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar het vervolg van dit boek? Dan kies je voor het boek De Gorgels – De Gorgels en Het Geheim van de Gletsjer. Dit boek is voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Het gaat namelijk om het tweede deel van dit boek.

In het tweede deel logeren Melle en zijn familie bij een oude vriend van Melle’s vader. In dit deel wordt niet Melle, maar zijn zusje Limoni wakker. Zij is paniekerig, want haar rugzak is op mysterieuze wijze verdwenen. Ze heeft intussen ook haar eigen Gorgel, maar ook deze is verdwenen. Nu wil Limoni weten waar haar Gorgel Belia en haar rugzak zijn. In dit bloedstollend avontuur leidt het spoor naar de gletsjer. Deze begint langzaam te smelten nu het warmer wordt. Bovendien maken Melle, Bobba en Limoni kennis met murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers. Katja, die alles weet over de gevaren van de bergen helpt hen. Wat zullen de personages in De Gorgels – De Gorgels en Het Geheim van de Gletsjer meemaken?

Eigenschappen van het boek De Gorgels – De Gorgels en Het Geheim van de Gletsjer:

3. Het meisje dat nooit fouten maakte

In het leven maakt iedereen weleens fouten. Personen die vrijwel nooit fouten maken, vinden het echter vreselijk als ze eens een fout maken. Dergelijke personen moeten begrijpen dat ze van fouten kunnen leren. Daarom moeten we als mens het niet erg vinden wanneer we Het meisje dat nooit fouten maaktefouten maken. Wil je je kind hierover leren? Dan kennen wij het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar, dat bij je kind past. Hier verwijzen we naar het boek Het meisje dat nooit fouten maakte. Dit boek is het voor jouw kind het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Het boek gaat namelijk over een meisje dat geen fouten maakte. Echter, ze maakt op een bepaald moment wel een fout en raakt hierdoor zeer onzeker.

Het boek Het meisje dat nooit fouten maakte gaat over Isabella, die nog nooit een fout heeft gemaakt. Zo is ze nooit vergeten om haar hamster te voeren. Daarnaast maakt ze altijd haar huiswerk. Ze is zelfs zo’n perfectionist dat ze nooit verschillende sokken heeft gedragen. Op een bepaalde dag maakt ze bijna een fout. Hierdoor wordt ze bang dat ze tijdens haar toneelvoorstelling een fout zal maken. Voor haar zou dat vreselijk zijn, omdat ze dit evenement al vaker heeft gewonnen. Het boek laat perfectionistische kinderen dus zien dat het belangrijk is om af en toe fouten te maken. Je kunt namelijk van je fouten leren. Zo maak je de volgende keer niet dezelfde fout.

Eigenschappen van het boek Het meisje dat nooit fouten maakte:

4. Stilzitten als een kikker

Mindfulness is voor velen van ons zeer belangrijk. Met deze technieken kunnen we namelijk omgaan met de moeilijke momenten van het leven. Ook leren we hierdoor om de goede momenten in het leven te waarderen. Vaak wordt mindfulness gezien als iets voor volwassenen. Je kunt je Stilzitten als een kikkerkind echter een voorsprong geven door hem/haar van jongs af aan kennis hiermee te laten maken. Is voor jou daarom het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar een boek over mindfulness? Dan raden wij het boek Stilzitten als een kikker aan. Dit boek is op het gebied van mindfulness het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Het boek staat namelijk boordevol mindfulnessoefeningen en verhaaltjes.

Er zijn reeds vele kinderen die er baat bij hebben gehad door dit boek te lezen. Zo zorgt het boek ervoor dat kinderen tot rust komen. Ook leren ze om hun piekergedachten te beheersen. Je denkt misschien dat kinderen geen piekergedachten hebben. Dit is echter niet waar. Ze hebben het net als volwassenen namelijk vaak te druk. Hierdoor kunnen ze niet slapen, piekeren ze, zijn ze snel afgeleid en ook onrustig. Hun aan-knop doet het meestal goed, maar ze weten niet waar hun pauzeknop zit. Lees het boek Stilzitten als een kikker daarom voor aan je kind. Dit boek helpt hem/haar namelijk om de pauzeknop te vinden.

Eigenschappen van het boek Stilzitten als een kikker:

5. De encyclopedie van alle belangrijke dingen

Peuters nemen vrijwel alles wat gezegd wordt gewoon aan. Naarmate kinderen ouder worden, beginnen ze echter vragen te stellen. Ze willen bijvoorbeeld weten waarom ze op een bepaald tijdstip naar bed moeten. Ook willen ze weten wat er binnen in een vulkaan zit. De encyclopedie van alle belangrijke dingenSommige kinderen stellen zelfs moeilijkere vragen zoals “hoeveel soorten wolken bestaan er?”. Als je een dergelijk leergierig kind hebt, dan is het handig om hem/haar een kinderencyclopedie te geven. Is voor jou dus het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar een kinderencyclopedie? Dan heb je geluk, want er is een dergelijke interessante kinderencyclopedie. De naam van dit boek is De encyclopedie van alle belangrijke dingen. Dit boek is voor jouw leergierig kind wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.

In De encyclopedie van alle belangrijke dingen krijg je antwoord op allerlei vragen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je erachter komt welke dieren er in de woestijn leven. Ook geeft het boek antwoord op de vraag “hoeveel soorten wolken bestaan er?”. Eigenlijk vind je in het boek informatie over allerlei verschillende onderwerpen. Zo staan er ook biologische weetjes in het boek zoals wat het grootste orgaan van je lichaam is. In het kort kom je in dit boek meer te weten over onze planeet, continenten, dieren, mensen, jezelf, enzovoorts. De informatie die gegeven wordt is erg willekeurig en beperkt zich tot het benoemen van feiten.

Eigenschappen van het boek De encyclopedie van alle belangrijke dingen: