Voor vele kinderen is Nijntje het bekendste konijntje van de wereld. Dit lieve konijntje komt namelijk voor in boeken en zelfs filmpjes. Nijntje is bekend geworden dankzij de prentenboekjes van Dick Bruna. Deze auteur schrijft verhalen die dicht bij de belevingswereld van kinderen liggen. Daarom zijn kinderen dol op zijn boeken. Denk je maar eens in dat Nijntje af en toe naar de speeltuin gaat. Op andere dagen brengt ze tijd door met haar grootouders. Ze maakt ook allerlei leuke dingen mee. Daarbij leert ze veel. Doordat er enorm veel boekjes over Nijntje zijn, kan het moeilijk zijn om slechts 1 uit te kiezen. Echter, soms is je budget slechts toereikend voor 1 aankoop. Zoek je daarom naar het beste Nijntje boek? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij vertellen je over de populairste varianten van dit moment. Zo kies je gemakkelijk jouw beste Nijntje boek uit.

Beste Nijntje boek van 2020

De boeken over het populaire konijntje Nijntje zijn geliefd bij vele peuters. Zelfs ouders en verzorgers genieten van de avonturen van dit konijntje en haar familie en vrienden. De boekjes zijn namelijk positief en zelfs wanneer er minder leuke dingen gebeuren, eindigt het verhaal op een positieve manier. Hierdoor is het op elk moment van de dag leuk om de verhaaltjes over Nijntje voor te lezen. Je hebt waarschijnlijk gezien dat er enorm veel Nijntje boeken beschikbaar zijn. Zoek je daarom naar het beste Nijntje boek voor jouw kind? Je hoeft niet verder te zoeken. We hebben namelijk een top 5 voor je samengesteld met de populairste varianten van dit moment. Elk boekje hebben we daarbij afzonderlijk beschreven. Hierdoor kun je gemakkelijk een keuze maken. Lees dus snel het artikel en kies het beste Nijntje boek uit voor jouw kleine spruit!

1. Nijntje uitdeelboekjes (box met 10 boekjes)

Als je op zoek gaat naar een nieuw boekje, dan kun je op verschillende zaken letten. Zo is het handig om na te gaan of je een verhaalboek wil hebben of een ander type boek. Er zijn namelijk ook kijk- en aanwijsboekjes, knisperboekjes, enzovoorts. Vervolgens ga je na Nijntje uitdeelboekjes (box met 10 boekjes)welk thema je geschikt vindt. Momenteel ben je specifiek op zoek naar Nijntje boeken. Je zoektocht is dus al een stuk eenvoudiger. Echter, de boekjes over dit konijntje gaan ook over verschillende zaken. Nijntje maakt namelijk steeds iets anders mee. Hierdoor is het wellicht moeilijk om het beste Nijntje boek uit te kiezen. Gelukkig is er een oplossing hiervoor. Er zijn namelijk ook uitdeelboekjes. Bij dergelijke boekjes krijg je een compleet pakket, waar er meestal 2 verschillende verhalen in zitten. Zo kun je kiezen voor de Nijntje uitdeelboekjes (box met 10 boekjes).

Voor personen die moeilijk het beste Nijntje boek kunnen uitkiezen is dit de perfecte uitkomst. In het pakket zitten er namelijk 10 vrolijke boekjes van stevig karton. Hierbij gaat het om 5 boekjes over 1 onderwerp en 5 over een ander onderwerp. In het geval van deze Nijntje uitdeelboekjes (box met 10 boekjes) gaat het ook om 2 verhalen. In het ene verhaal zie je wat Nijntje vandaag gaat doen. Lees je het andere boekje, dan droomt Nijntje over de toekomst. Beide verhalen zijn dus aantrekkelijk en herkenbaar voor jonge kinderen. Daarom zijn deze uitdeelboekjes zowel leuk om te geven als leuk om te krijgen.

Eigenschappen van het boek Nijntje uitdeelboekjes (box met 10 boekjes):

2. Nijntje aanwijsboek

Bij het beschrijven van de vorige uitdeelboekjes hebben we gesproken over verschillende soorten boekjes. Daarbij haalden we aan dat je onder andere kunt kiezen voor verhaalboeken en kijk- en aanwijsboeken. Sommige kinderen luisteren niet aandachtig wanneerNijntje aanwijsboek je een verhaalboek voorleest. Dergelijke kinderen zijn meestal avontuurlijk en willen zelf nieuwe dingen ontdekken. Daarom passen aanwijsboekjes wellicht beter bij hen. Ze kunnen bij dergelijke boekjes laten zien wat ze al weten. Dit geeft hen een trots gevoel. Ook kunnen ze nieuwe dingen leren en precies aanwijzen waar ze interesse in hebben. Is het beste Nijntje boek voor jouw kind daarom een kijk- en aanwijsboek over dit konijntje? Dan is het Nijntje aanwijsboek het beste Nijntje boek voor jou. De naam van dit boekje spreekt voor zich. Het gaat hier om een kijk- en aanwijsboek dat gericht is op het leven van het populaire konijntje Nijntje.

Het leuke van het Nijntje aanwijsboek is dat het groot en stevig is. Hierdoor is de kans dat je kindje het boek scheurt kleiner. Je kindje geniet er bovendien optimaal van, omdat het boek beschikt over enorm veel plaatjes. Kinderen hoeven ook niet van de plaatjes te vervelen, omdat er is gezorgd voor variatie. Zo staat per spread een thema centraal. Je kind leert dus over onderwerpen zoals “op de boerderij”, “speelgoed” en “familie en vrienden”. Er is per pagina veel te zien. Onderaan loopt er bovendien een balk door over alle pagina’s. In deze balk staan de namen van de voorwerpen achter elkaar, met het lidwoord.

Eigenschappen van het boek Nijntje aanwijsboek:

3. Kleine pluis

Veel kinderen willen graag een broertje of een zusje. Ze hebben dan iemand in huis met wie ze kunnen spelen. Dit vinden ze ideaal. Voor de ouders is het echter niet altijd haalbaar om 2 kinderen te verzorgen. Daarom kiezen ze ervoor om geen kinderen meer te maken. Kleine pluisEr zijn ook andere gevallen waarbij het niet meteen lukt om nog een kindje te krijgen. Wanneer mama eindelijk weer zwanger is, moeten de ouders dit nieuws vertellen aan hun kindje. Dit kan op verschillende manieren. Sommige ouders vertellen het nieuws rechtstreeks aan het eerste kindje. Andere ouders vertellen het blijde nieuws door middel van een verhaaltje. Kies jij voor de tweede manier? Is daarom het beste Nijntje boek voor jou een boek over de komst van een baby? Dan raden we het boekje Kleine pluis aan.

Wij vinden dat het boekje Kleine pluis het beste Nijntje boek over de komst van een baby is. In dit boekje vertellen de vader en moeder van Nijntje aan haar dat ze een broertje of zusje krijgt. Daarom danst Nijntje door het huis van blijdschap. Ze is zelfs zo enthousiast dat ze alvast een paar cadeautjes maakt voor haar broertje of zusje. Uiteindelijk wordt de baby geboren. De komst van deze baby maakt Nijntje helemaal stil. Ze had namelijk niet verwacht dat het kindje zo klein zou zijn. De volgende dag trakteert ze de hele klas op beschuit met muisjes. De komst van de baby moet immers gevierd worden!

Eigenschappen van het boek Kleine pluis:

4. Nijntje oefent – Korte woordjes

Als je kind dol is op boeken over een bepaald personage, dan blijf je boeken uit deze reeks kopen. Het kindje staat namelijk open voor de levenslessen in het verhaal. Mocht het geen verhaalboekje zijn, dan vind je kindje het boekje alsnog leuk. Zo zijn er bij bepaalde Nijntje oefent - Korte woordjesbekende boekenreeksen ook oefenboekjes. Met dergelijke boekjes kun je je kind bijvoorbeeld leren om korte woordjes te herkennen. Het kind heeft dan een voorsprong op de klasgenootjes wanneer hij/zij naar school gaat. Is daarom jouw beste Nijntje boek een oefenboek met korte woordjes? Dan raden we het boekje Nijntje oefent – Korte woordjes aan. Dit boekje is wellicht het beste Nijntje boek voor jonge, nieuwsgierige kinderen.

Wij vinden dat Nijntje oefent – Korte woordjes een aanrader is. Je kunt het boekje namelijk los gebruiken. Daarnaast sluit het aan op de oefenkaartjes van een ander boekje met dezelfde naam. Misschien vraag je je af hoe een dergelijk boek tot stand is gekomen. Logopedisten hebben ingezien dat de illustraties in Nijntje-boeken zeer eenvoudig zijn. Daarom worden deze illustraties vaak gebruikt in de logopediepraktijd. Zo is ook de reeks Nijntje oefent tot stand gekomen. Er is namelijk nauw samengewerkt met logopedisten. De bedoeling achter deze reeks is het stimuleren van de woordenschat van kindertjes. Dit doe je passief door het kind een plaatje aan te laten wijzen nadat jij het woord hebt genoemd. Of je kunt actief te werk gaan door het kind het juiste woord te laten benoemen nadat hij/zij het plaatje heeft gezien.

Eigenschappen van het boek Nijntje oefent – Korte woordjes:

5. Kiekeboe! wie is daar, Nijntje?

Zoek je naar het beste Nijntje boek voor jouw behoeften? Dan ben je bij ons op het juiste adres. We vertellen je namelijk over de 5 populairste varianten van dit moment. Hierdoor kun je aan de hand van de beschrijvingen gemakkelijk het ideale boekje uitkiezen. Kiekeboe! wie is daar, NijntjeDaarbij let je onder andere op het behandelde onderwerp of thema. Nijntje maakt namelijk van alles mee en al haar avonturen zijn herkenbaar voor jonge kinderen. Heb je al eerder het spel kiekeboe met je kind gespeeld? Dan kennen we een boekje dat je kind vast wel leuk zal vinden. We verwijzen hier naar het boekje Kiekeboe! wie is daar, Nijntje?. Dit boekje is voor liefhebbers van het spel kiekeboe wellicht het beste Nijntje boek.

In het boekje speelt Nijntje het spel kiekeboe met haar vrienden en familieleden. Ze kijkt daarom op verschillende plekken om na te gaan of ze hen kan vinden. Eerst kijkt Nijntje door het raam. Wie ziet ze daar? Misschien schuilt er ook iemand achter de bomen. Jij als lezer ontdekt samen met Nijntje waar al haar vrienden en familieleden verstopt zijn. Met het doorkijkboekje kun je haar zelfs helpen met zoeken. Doordat het boekje interactief is, is het een favoriet van vele peuters. Kinderen kunnen het boekje immers zelf bekijken dankzij het handzame formaat. Echter, het is ook leuk om het boekje samen met een volwassene te lezen. Ongeacht hoe je te werk gaat, je kind zal vast wel genieten van dit boekje.

Eigenschappen van het boek Kiekeboe! wie is daar, Nijntje?: