Lezen is belangrijk voor de hersenontwikkeling. Daarom stimuleren we kinderen om vanaf een jonge leeftijd boeken te lezen. Als de kinderen nog niet kunnen lezen, dan kun je aan hen voorlezen. Hierdoor draag je ook bij aan de ontwikkeling van hun hersentjes. Veel ouders vinden het best prettig om aan hun kinderen voor te lezen. Echter, soms willen de kinderen hier niet naar luisteren. Dit kan komen doordat ze het onderwerp niet interessant vinden. Hetzelfde geldt ook voor boeken die je aan kinderen geeft om zelf te lezen. Om de aandacht van je kind te behouden, kies je voor een interessant boek. Hoe vind je echter de beste kinderboeken? Door na te gaan in welke onderwerpen je kind geïnteresseerd is. Ook kun je nagaan welke boeken andere kinderen interessant vinden. Lees dit artikel en kom meer te weten over de beste kinderboeken van 2019.

Beste kinderboeken van 2019

We hebben je verteld dat het handig is om eerst na te gaan welke onderwerpen je kind interessant vindt. Ook kun je kiezen voor een boek dat veel andere kinderen interessant vinden. Omdat we je graag op weg helpen, hebben we een top 5 voor je samengesteld. Je komt dus te weten welke de beste kinderboeken van het jaar zijn. Op die manier is het super gemakkelijk om een boek uit te kiezen voor jouw kind. Deze lijst is ook handig als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een cadeau voor een kindje. In de top 5 vind je namelijk boeken over verschillende onderwerpen. Ook is er een verzameling gemaakt van boeken voor kinderen van verschillende leeftijden. Kies dus voor het boek dat het beste past bij het desbetreffend kindje. Doordat de beste kinderboeken ook zijn gerecenseerd in dit artikel, kies je gemakkelijk een boek uit.

1. Het kleine piemelboek

Vanaf het moment dat een kindje geboren wordt, maakt hij/zij nieuwe dingen mee. Daarom zijn kinderen vaak ook nieuwsgierig. Ze willen namelijk zoveel mogelijk leren over de wereld om hen heen. Heb jij een kind dat meer wil weten over de piemel? Het maakt dan niet uit of het om een jongen of een meisje gaat. Een van de beste kinderboeken van het jaar gaat over dit onderwerp. We verwijzen hier naar het boek Het kleine piemelboek. Dit boek, dat Het kleine piemelboekbehoort tot de beste kinderboeken van het jaar, is interessant. Op humoristische wijze kom je namelijk van alles te weten over dit belangrijke orgaan. Zo leer je over de visie op de piemel door de eeuwen heen.

In Het kleine piemelboek lees je ook over fabeltjes en mythen rond de piemel. Daarnaast kom je te weten dat er piepkleine, maar ook enorm grote piemels zijn. Zelfs over schuttingtaal, erecties, zaadlozingen en de anatomie van de piemel wordt er geschreven. In het boek is er gezorgd voor zowel tekst als illustraties. Hierdoor begrijpen kinderen snel waar er over geschreven is. Het is ook fijn te weten dat er op een open, lieve en openhartige manier verteld wordt over de wereld van de piemel. De informatie in het boek is verdeeld over korte, interessante hoofdstukjes die technisch informeren. De informatie maakt kinderen ook nieuwsgierig en toont pikante details. Er wordt zelfs ingegaan op gevoelens bij jongens en bij meisjes.

Eigenschappen van het boek Het kleine piemelboek:

2. Gewoon zoals je bent

We hebben allemaal weleens het gevoel dat we te anders zijn dan de rest. Daarom worden we soms jaloers op anderen. We willen namelijk op hen lijken of ons als hen gedragen. Dit is echter nergens voor nodig, omdat we allemaal uniek zijn. We moeten dus blij zijn met ons eigen voorkomen. Wil je je kind leren over dit onderwerp? Zoek je bovendien naar de beste kinderboeken van het jaar? Dan hebben we goed nieuws voor je. Het boek Gewoon zoals je bent gaat namelijk over dit onderwerp. Gewoon zoals je bentBovendien behoort dit boek tot de beste kinderboeken van het jaar. Het boek gaat over een nieuwsgierig olifantje, dat moeite heeft om tijdens een tocht netjes in de olifantenrij te blijven.

De kleine olifant wil niet in de rij lopen, omdat hij veel dieren ziet die er anders uitzien. Ook hebben de andere dieren in de rij andere eigenschappen die het olifantje niet heeft. Zo denkt hij bij zichzelf dat hij mooie, puntige prikhoorns wil hebben als een gnoe. Daarnaast vind hij de lange steltpoten van een giraf ook geweldig. Zelfs de gespikkelde vacht van een cheeta valt hem op. Pas wanneer de dieren bij de drinkplaats aankomen, ervaart de olifant dat hij ook unieke eigenschappen heeft. Hij komt er vervolgens achter dat hij prachtig is met zijn grote flaporen en spetterende slurf.

Eigenschappen van het boek Gewoon zoals je bent:

3. Harry potter (04): harry potter and the goblet of fire (illustrated edition)

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld dat we zullen schrijven over boeken voor verschillende leeftijdsklassen. De vorige 2 boeken zijn voor vrij jonge kinderen. Wil je echter een boek kopen dat interessant is voor een tiener? Dan kun je kiezen voor Harry potter (04): harry potter and the goblet of fire (illustrated edition). Dit boek behoort tot de beste kinderboeken van het jaar. Bovendien is het boek geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 13 jaar. Harry potter (04) harry potter and the goblet of fire (illustrated edition)De meesten van ons vinden het niet verbazingwekkend dat dit boek tot de beste kinderboeken van het jaar behoort. De Harry Potter reeks is namelijk zeer bekend over de gehele wereld.

Als we kijken naar de inhoud van het boek, dan zien we dat het verhaal gaat over Harry. Hij is een leerling aan de Hogwarts tovenaarsschool. Bovendien popelt hij om aan zijn vierde jaar te beginnen. Net zoals vele andere kinderen, vind hij de zomervakantie saai. Hij brengt deze vakantie namelijk door bij zijn oersaaie oom en tante. Gelukkig nodigen de ouders van schoolvriend Ron hem uit om mee te gaan naar de finale van de Quidditch Cup. Quidditch is een bekende bezemsteelsport in de magische wereld waar hij in leeft. Na de finale blijkt dat de zwarte tovenaar Lord Voldemort, Harry in zijn macht wil krijgen. Kom erachter of Harry deze zomervakantie wel overleeft door het boek te lezen.

Eigenschappen van het boek Harry potter (04): harry potter and the goblet of fire (illustrated edition):

4. Het kleurenmonster

Soms sta je met een raar gevoel op. Je kunt dan niet altijd peilen wat je precies voelt. Denk je maar in dat je je blij, bang, verdrietig, kalm en boos voelt. Gewoon alles tegelijkertijd. Wat doe je dan? Sommige volwassenen kiezen voor rustgevende tactieken zoals yoga. Echter, we vergeten dat ook kinderen met zulke gevoelens kunnen opstaan. Zij weten bovendien niet altijd hoe ze hun emoties een eigen plek moeten geven. Daarom is het boek Het kleurenmonsterHet kleurenmonster geschreven. Dit boek behoort tot de beste kinderboeken van het jaar en gaat over dit onderwerp. Het monster is namelijk in de war, omdat hij verschillende emoties tegelijkertijd voelt.

Als je kiest voor dit boek, dan kies je voor een van de beste kinderboeken én een leerrijk onderwerp. In het boek is er namelijk een meisje dat het monster helpt om weer “uit de war te komen”. Het tweetal in het boek Het kleurenmonster rafelt samen verschillende kleuren en emoties uit elkaar. Vervolgens doen ze de ontrafelde emoties in aparte potjes. Zo staat geel voor zon, sterren en blijdschap. Rood staat daarentegen voor woede, die moeilijk te blussen is. Er is ook een blauw potje dat staat voor verdriet, nat als de zee en zoet als de regen. Angst is donker en zwart en groen is kalm en zweeft als een blad in de wind. Na alle emoties een plek gegeven te hebben, voelt het monster zich ineens roze.

Eigenschappen van het boek Het kleurenmonster:

5. En ik dan?

De meeste koppels zijn van plan bij elkaar te blijven nadat ze een kind krijgen. Echter, vanwege allerlei situaties in het leven kan het voorkomen dat de ouders uit elkaar gaan. Hierdoor blijft het kind bij 1 van de ouders wonen. Soms regelen de ouders de opvoeding zodanig dat het kind tijd doorbrengt met beide ouders. In andere gevallen heeft het kind nauwelijks contact met 1 van de ouders. Wil deze ouder vervolgens weer een band opbouwen met het kind, dan is het kind soms huiverig. En ik dan?Is een van de beste kinderboeken voor jou een boek over dit onderwerp? Dan kun je kiezen voor het boek “En ik dan?”. Dit boek voor kinderen vanaf ongeveer 13 jaar behoort tot de beste kinderboeken van het jaar.

Het boek “En ik dan?” gaat over Emma, die voor haar veertiende verjaardag het cadeau van haar leven krijgt. Haar vader, die zijn gezin 7 jaar geleden verliet, neemt haar mee op vakantie naar de Verenigde Staten van Amerika. Emma is eerst super enthousiast, maar haar moeder is er niet echt een voorstaander van. Zij twijfelt namelijk of Emma haar vader goed genoeg kent om alleen met hem op reis te gaan. Op den duur twijfelt Emma ook. Ze vraagt zich namelijk af wie haar vader eigenlijk is. Ook weet ze niet hoe ze iemand kan vergeven die haar op haar zevende zomaar achterliet. In het boek vormen humor en scherpe confrontaties de ingrediënten voor de zoektocht naar een antwoord op deze vragen.

Eigenschappen van het boek En ik dan?: