Veel personen denken dat het geen zin heeft om boekjes voor te lezen aan baby’s. Deze personen zijn namelijk van mening dat het kind het verhaal nog niet begrijpt. Baby’s kunnen immers nog niet praten. Misschien begrijpt een baby niet alles wat je zegt, maar hij/zij begrijpt toch aardig wat. Kindertjes beginnen namelijk al vanaf de buik te leren. Het is dus wel een goed idee om voor te lezen aan baby’s. Alleen is het handig om te kiezen voor een aangepast boekje. Hierdoor weet je dat je kind ervan geniet wanneer je boekjes aan hem/haar voorleest. Nu daar je weet dat voorlezen goed is, zoek je naar het beste boekje voor baby. Het vinden van een dergelijk boekje is gemakkelijk. Wij helpen je namelijk om het beste boekje voor baby te vinden.

Beste boekje voor baby van 2020

We hebben je daarnet verteld dat je leuke boekjes kunt voorlezen aan baby’s. Er zijn veel van dergelijke boekjes in de omloop. Hierdoor is het wellicht moeilijk om slechts 1 uit te kiezen. Gelukkig kun je het advies van anderen volgen. Hierdoor wordt het vinden van het beste boekje voor baby een stuk eenvoudiger. Nu denk je misschien dat je naar anderen moet gaan voor advies. Dat hoeft gelukkig niet. Wij zijn reeds voor je nagegaan welke babyboekjes nu populair zijn. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld. Over elk van deze boekjes vertellen we je in dit artikel. Je kunt dus dit artikel lezen en de verschillende boekjes met elkaar vergelijken. Zo kies je zelf het beste boekje voor baby uit!

1. Nijntje uitdeelboekjes (box met 10 boekjes)

De meeste ouders kennen de boekjes en zelfs filmpjes over Nijntje. Dit konijntje is namelijk zeer populair onder kinderen van verschillende leeftijden. Er is een goede reden waarom zoveel personen van de avonturen van dit Nijntje uitdeelboekjes (box met 10 boekjes)konijntje genieten. Nijntje maakt namelijk herkenbare dingen mee. Hierdoor zien peuters zich terug in de avonturen. Daarnaast genieten baby’s van de rechttoe rechtaan tekeningen. Is daarom jouw beste boekje voor baby een boek over Nijntje? Moeten er bovendien meerdere exemplaren in een pakket zitten zodat je de boekjes kunt verdelen? Kies dan voor Nijntje uitdeelboekjes (box met 10 boekjes). De naam van deze set spreekt voor zich. Het gaat hier namelijk om een pakket met Nijntje boekjes.

In het feestelijke doosje kom je maar liefst 10 boekjes van stevig karton tegen. Doordat de boekjes van dit materiaal gemaakt zijn, zijn ze ideaal voor jonge luisteraars. Je kindje kan het boek namelijk gerust vastpakken en ermee spelen. Hierbij hoef je je geen zorgen te maken dat het boek beschadigt. Hetzelfde geldt voor de andere exemplaren die je weggeeft bij bijvoorbeeld een verjaardagsfeest. Weet je wat nog leuker is? In de set zitten er 2 verschillende verhalen. Het eerste verhaal gaat over wat Nijntje vandaag gaat doen en in het tweede boekje droomt Nijntje over de toekomst. Is Nijntje uitdeelboekjes (box met 10 boekjes) jouw beste boekje voor baby?

Eigenschappen van het boek Nijntje uitdeelboekjes (box met 10 boekjes):

2. Nijntje aanwijsboek

We hebben het daarnet gehad over een verzameling Nijntje-boeken. Ook hebben we je verteld waarom deze boekjes zo populair zijn. De vorige boekjes, die in het pakket voorkwamen, waren puur voorleesboekjes. Zoek je echter naar Nijntje aanwijsboekeen boek over dit konijntje dat interactief is? Dan is een doe-boekje of een aanwijsboekje beter geschikt. Klinkt een aanwijsboekje over dit konijntje als het beste boekje voor baby? Gelukkig kennen we een dergelijk boek dat goed bij jou en je baby zal passen. Hier verwijzen we naar het boek Nijntje aanwijsboek. Dit boek is wellicht het beste boekje voor baby. Het boek is namelijk een leuk aanwijsboek, dus je baby of peuter kan gezellig meedoen.

Het Nijntje aanwijsboek is ideaal voor kleine kinderen en baby’s, omdat het lekker groot en stevig is. Hierdoor kan je baby, dreumes of peuter het boekje zelf vasthouden. Dat doen kinderen bovendien graag, omdat dit boek enorm veel plaatjes bevat. Op deze plaatjes is er veel te ontdekken. Per spread staat namelijk een bepaald thema centraal. Zo leert je kind nieuwe dingen over allerlei situaties. Denk je maar eens in wat je kind allemaal kan aanwijzen op een spread over een boerderij. In het verkeer is er ook van alles te zien. Je kind kan dus naar hartenlust allerlei voorwerpen en situaties aanwijzen.

Eigenschappen van het boek Nijntje aanwijsboek:

3. Baby Ziet… – Kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden

De boeken die we tot nu toe hebben beschreven, gingen over Nijntje. Hoewel deze boekjes gerust bekeken kunnen worden met baby’s, zijn ze meer gericht op peuters. We hebben het echter aan het begin van dit artikel gehad over Baby Ziet... - Kijkboek met spiegeltje 0-6 maandenboekjes speciaal voor baby’s. Wil je daarom geen boekje voor peuters voorlezen aan je baby? Geen probleem. Er zijn namelijk ook boekjes die specifiek voor baby’s zijn ontwikkeld. Klinkt zo’n boek als jouw beste boekje voor baby? Dan raden we het boek Baby Ziet… – Kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden aan. Dit boek is wellicht het beste boekje voor baby. Het boek is namelijk speciaal gericht op kindertjes van 0 tot 6 maanden.

In het boekje is er gezorgd voor patroontjes. Het boekje bevat dus geen tekst die je aan je kindje voorleest. Echter, dit haalt niet weg dat het boekje je baby optimaal stimuleert. De patroontjes zijn namelijk zodanig ontwikkeld dat ze je baby aangenaam bezighouden. Als je het boekje opent, zie je dat de eenvoudige patronen in zwart-wit zijn uitgevoerd. Hier en daar worden de patronen aangevuld met een felle kleur. Dankzij deze techniek is het boek volledig op maat van de waarneming van baby’s. Zo worden de hersenen en visuele waarneming van je kindje gestimuleerd. Het boekje bevat teven allerlei leuke patronen. Aan de achterkant ziet je baby zichzelf, want daar is er een spiegeltje. Koop Baby Ziet… – Kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden dus snel!

Eigenschappen van het boek Baby Ziet… – Kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden:

4. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Als je een baby aangenaam bezig wil houden, dan kun je met hem/haar spelen. Echter, wanneer het tijd is om te gaan slapen, is spelen niet het beste idee. Op dergelijke momenten kun je verhaaltjes voorlezen. Soms kiest men Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeftervoor om verhaaltjes over het slapengaan voor te lezen. Dit helpt bij wat oudere kinderen. Bij baby’s kun je ook andere verhaaltjes voorlezen, omdat het kindje om de zoveel tijd automatisch slaapt. Wil je een grappig verhaaltje voorlezen aan je baby? Dan lees je Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft voor. Dit boekje is wellicht het beste boekje voor baby.

Wij vinden dat het bovengenoemd boek het beste boekje voor baby kan zijn. Het gaat hier immers om een grappig verhaaltje. Zo geniet jij tijdens het voorlezen ook van het verhaal. In het boekje steekt een kleine mol op een dag zijn kop boven de grond. Plotseling poept er iemand op zijn kop. De mol vindt dit niet leuk. Daarom gaat hij op zoek naar de dader. Hij wordt geholpen door twee vliegen. Bovendien onderzoekt hij welk dier zo’n drol kon hebben achtergelaten. Hij vergelijkt dus de ontlasting van andere dieren met de drol op zijn kop. Uiteindelijk vindt hij de dader.

Eigenschappen van het boek Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft:

5. Zo moe en toch klaarwakker

De meeste volwassenen weten dat kinderen rond bedtijd niet naar bed willen gaan. Ze vinden namelijk dat ze nog genoeg energie hebben. Vaak is dat ook werkelijk het geval. Alleen moeten kinderen toch naar bed, omdat slaap Zo moe en toch klaarwakkerbelangrijk is voor hun groei en ontwikkeling. Omdat kinderen meestal een excuus hebben om hun bedtijd te rekken, zijn er veel verhaaltjes hierover geschreven. Klinkt een boekje over een dergelijke situatie als het beste boekje voor baby? Dan lees je binnenkort het boek Zo moe en toch klaarwakker voor. Je baby en waarschijnlijk ook je peuter of kleuter zal genieten van dit grappige verhaaltje.

De titel van dit boek spreekt voor zichzelf. Voordat je het boek zelfs hebt geopend, weet je waar het over kan gaan. Het boek gaat namelijk over de bedtijd van verschillende dieren. In het boek Zo moe en toch klaarwakker zijn alle dieren zo moe. Echter, voordat ze daadwerkelijk gaan slapen wil de zeeleeuw nog even naar de wc. Hierna vindt de pelikaan dat hij toch nog een slokje water moet drinken voor het slapengaan. Daarnaast vindt de ezel dat hij jeuk heeft aan zijn oor. Alle dieren komen dus met een of ander smoesje om nog niet te gaan slapen. Je begrijpt nu meteen waarom het boek zijn naam heeft gekregen. Daarnaast zie je waarom het boekje wellicht het beste boekje voor baby is.

Eigenschappen van het boek Zo moe en toch klaarwakker: